AVG / GDPR

Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG vervangt Wet bescherming persoonsgegevens (WBP).

Waarom nieuwe privacyregels?

Tegenwoordig willen organisaties veel meer van u weten en slaan ze al deze gegevens ergens op. Ook laten we zelf, bewust en onbewust, online en offline overal sporen achter.

Voor- en nadelen verwerken persoonsgegevens

De meeste mensen gebruiken (gratis) apps en sociale media. Vaak omdat zij betalen met hun persoonsgegevens. Denk aan whatsapp, Facebook, LinkedIn en Instagram. Organisaties kunnen dankzij de verzamelde informatie hun producten en diensten beter afstemmen op uw wensen. Maar u weet niet altijd waar organisaties uw gegevens opslaan en wie toegang heeft tot uw gegevens.

AVG sluit aan op het digitale tijdperk

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe Europese privacywet die beter aansluit op het digitale tijdperk waarin we leven. De wet geeft u meer rechten en organisaties meer verantwoordelijkheid om zorgvuldig met uw (digitale) persoonsgegevens om te gaan. En u daar goed over te informeren.

Het kabinet wil dat burgers meer eigen regie krijgen op persoonsgegevens. Gebruikers van overheidsdiensten kunnen dan zelf maatschappelijk relevante instanties en organisaties aanwijzen. Deze organisaties ontvangen automatisch een beperkt aantal persoonsgegevens. Voor kerkelijke organisaties komt er een overgangsregeling. Dit staat in het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’.

Je vindt meer informatie op de website van de Rijksoverheid URL: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens

De AVG gaat verder dan uitsluitend je website of webshop. Alle gegevens die verwerkt of opgeslagen worden valt hier onder.

Er is een handleiding aanwezig die je kunt downloaden op de site van de Rijksoverheid. Deze handleiding legt uit wat de AVG betekent voor partijen die persoonsgegevens verwerken, en aan welke regels de gegevensverwerking moet voldoen.

Richard van der Linde VOF voldoet aan de AVG. Wil je meer weten stuur ons dan een e-mail. Onze AVG vind je hier.